Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig kvalseger för Ytterhogdal

Ytterhogdal tog en viktig och övertygande kvalseger hemma på Svedjevallen. Gästerna Sörfors fick vända hemåt efter en 5-1 förlust.

Kvalet mot trean går vidare för Ytterhogdal och genom segern har laget skaffat sig ett bra läge. Trots lördagens storseger visade det sig åter att Ytterhogdal har svårt att trycka in bollen i mål. Gång efter annan slarvades finfina lägen bort och framför allt iden första halvleken blev en avslagen historia. Enda ljusglimten var Daniel Griffiths som lyfte sig över mängden. Den energiske och spelskicklige engelsmannen var även den som säkert placerade in ledningsmålet ribba och in efter 14 minuter.

Men det ville aldrig lossna för Hogdal. Trots ett otal chanser hade laget svårt att få i gång varken tempo eller passningsspel. Men å andra sidan skapade gästerna ingenting heller.

En frustrerad tränare i Ytterhogdal, Ben Smith, grupperade om i andra. Det gav resultat. Hemmalaget fick plötsligt i gång sitt spel men bollen ville inte in i mål. Mycket tack vare flera taffliga avslut och en gigant i målet. Sörforsmålvakten Andreas Unneby verkade vara totalt omutlig med flera suveräna räddningar.

När alla väntar på att hemmalaget ska få in tvåan kontrar Sörfors in kvitteringen. 1-1 efter 55 minuter och plötsligt blev det match. Åtminstone i tio minuter. Hogdal ökar tempot och blir bättre på allt. Och gästerna tröttnar betänkligt.

Vitalii Rudi sätter trean och efter två stolpskott, ett handfull bortslarvade läge gör Ytterhogdal både fyran och femman.

– Inget snack om saken, vi förlorade mot ett klart bättre lag. Vi orkade helt enkelt inte hela matchen, sa Sörforstränaren Joakim Åström.

Hans vassaste vapen, nyckelspelaren Daniel Fajers, tvingades utgå i halvtid efter en armbåge från Brian Wakes.

– Klart det var tungt att tappa honom. Han fick en hjärnskakning och kunde naturligtvis inte spela vidare.

Ytterhogdals tränare Ben Smith var lättad efter vinsten. Men besviken på alla missade lägen där framförallt Troy Pennycoke-Morgan sumpade alldeles för mycket.

– Han ville helt enkelt för mycket. Troy ville avsluta på ett bra sätt då det var sista matchen för honom. Han åker hem nästa vecka, sa Ben Smith.

Ben Smith menade ändå att matchen var ett fall framåt.

– Vi gjorde mycket som var bra, men vi har två viktiga matcher kvar. Nu gäller det att fokusera och förbättra det vi inte gjorde bra i dag.

I den andra kvalmatchen vann Arnäs mot Röbäck med 2-1. Ytterhogdal har Röbäck borta nästa vecka och avslutar hemma mot Arnäs.