Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig trio missar flera veckor

Östersunds DFF reser till bortamatch mot Jitex med ett vingklippt lag.
Tre startspelare har blivit skadade och missar åtminstone ett par veckor.

Tränaren Peter Andersson visste redan förra helgen att backduon Eyrun Gudmundsdottir (muskelbristning i låret) och Therese Kristoffersson (sträckning i ljumsken) skulle missa helgens match samt även nästa veckas matcher mot Älta och Lidköping.

Nu har även yttermittfältaren Emma Danielsson gått söndag.

– Hon skadade sig i fotleden i går (torsdag) på träning. Emma, Eyrun och Therese blir borta mellan två och fyra veckor, berättar Peter Andersson.

Det som känns extra jobbigt är att skadorna mestadels kommer på backar. Dessutom har en tänkbar ersättare, Hanna Bäckman, fått öroninflammation, och är också indisponibel.

– Vi har sju försvarare i truppen och fyra är alltså borta. Det ställer till det, funderar Andersson, som därmed måste flytta ned Melinda Ingalls som mittback.

I övrigt då?

– Vi avvaktar. Jitex är bra, ett svårspelat och fysiskt lag som mött topplag hittills. Det är svårt att bestämma sig för vilka förändringar vi ska göra eftersom vi har så pass många förändringar i laget. Men vi kan inte blåsa på i offensiven utan vi måste spela smart.

Nya Danka Podovac är inte aktuell riktigt än att rakt av gå in och lyfta laget. Hon är otränad och behöver tid.

– Hon spelade ingenting i fjol och är inte hundra procent rent fysiskt. Visst, hon kan göra mål när hon får chansen, men det finns andra bitar i spelet som hon behöver komma in i. Tills vidare är hon en joker för oss.