Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast att ett fåtal ska få leka ishockey?

Annons

Som boende i en grannkommun till Östersund kan jag ändå inte vara tyst längre. Även om frågan tillfälligt bordlagts, kan man förundras över följande:

Östersund styrs av ett parti som säger sig värna om svaga och utsatta i samhället. De svagaste och mest utsatta av Östersunds medborgare är några personer som vill leka ishockey.

På fullaste allvar tycker de styrande i kommunen:

Att man har inte råd att låta de handikappade barnen ha kvar sin simbassäng. Det är viktigare att ett fåtal – i övrigt friska personer – får leka ishockey.

• Att man inte har råd att ha gatlysena tända i och kring staden. Det får hellre vara beckmörkt. Huvudsaken är att ett fåtal personer får leka ishockey.

Att man inte har råd att sköta snöröjningen ordentligt, eller att sopa undan sanden på våren. Framkomligheten är inte så viktig. Det viktiga är att ett fåtal personer i kommunen får leka ishockey.

Man påstår att det handlar om attraktionskraft.

Jag skulle inte vara ett dugg attraherad av att flytta till en kommun som struntar i ovanstående till förmån för ishockey, som, hör och häpna, inte är särskilt viktigt alls.

Man kan få andnöd för mindre.


Fru Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel