Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast att satsa på skolan

Det är med blandade känslor man läser debattartikeln som undertecknats av bland andra Nils-Åke Hallström och Ola Toftegaard.


Artikelförfattarna verkar ha en skev bild av vad som skapar jobb. Det är inte enbart nuvarande företag, det är kommande nya företag, det är landstingen, kommunerna och staten, och drar man saken till sin spets så är det människor som skapar jobb.

Antalet jobb ökar om vi genom olika aktiviteter ökar människors kompetens och konkurrenskraft. Då uppkommer fler och bättre affärsidéer, innovationer, företag och då skapas fler arbeten.

Även existerande företag blir bättre då medarbetarna är mer konkurrenskraftiga. Det gäller att börja i rätt ända. Kanske är det därför skolpolitiken har blivit valets hetaste fråga?

Människor i Sverige förstår att när skolresultaten sviker, så kommer Sveriges framtida konkurrenskraft på den globala arenan också att svika i framtiden. Detta slår hårt mot de framtida jobben.

Jag förstår på de förslag till jobbskapande förändringar som ni spaltat upp, att ni företagare vill ge sken av att ha små marginaler. Men det har ni ju inte. Senast för någon vecka sedan läste jag i ÖP att Nils-Åke Hallström var en av dem med absolut högst inkomst i Jämtland. Ändå innehåller förslagen krav på:

• Lägre skatter

• Ändrad arbetsrätt

• Minskade lönekostnader

Jag blir helt uppriktigt väldigt förvånad över att dessa förslag kommer från er som är så framgångsrika. Denna debattartikel är ett lågvattenmärke. Det bästa är antalet underskrifter, vilka är få.

Vad är då mitt förslag för att skapa nya jobb? Vänd på skolresultatens nedåtgående trend!

Samhällsintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel