Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att kunna simma

Högermajoriteten i Krokom väljer att införa kraftiga besparingar på elevernas simundervisning, trots att all forskning visar att ju tidigare barn får simundervisning, desto fler lär sig att simma!

Börjar simundervisningen i första klass klarar alla elever betygsmålen i 50 procent av klasserna. Om man väntar till tredje klass, som högern vill, är siffran nere i under 30 procent.

Förutom att högerpartierna riskerar att eleverna inte når sina mål, att få godkänt betyg i idrott, så riskerar de barnens liv och hälsa.

Krokoms kommun har under många år haft en mycket god simkunskap bland våra barn, mycket beroende på den simundervisning som bedrivits. Att tro att den höga kunskapsnivån ska behållas när budgeten kraftigt skärs ned är naivt och okunnigt, rent av ansvarslöst!

Vänsterpartiet har, tillsammans med Socialdemokraterna, lagt ett fullt ut finansierad detaljbudgetförslag utan detta vansinniga sparförslag. De åtgärder vi väljer att göra i vår budget är långsiktigt hållbara och med syfte att stärka elevernas möjligheter att nå skolans mål. Vi riskerar inte deras hälsa!

Våra argument, baserade på skolagen, allmänt förnuft och omtanke om våra barn, viftades bort med egentligen ett enda motargument: "Resultaten ska bevakas noga och åtgärder ska sättas in om eleverna inte når målen".

Det är farligt då ett så viktigt ämne som simkunskap endast ska vara målbaserat. Särskilt om det finns en uppenbar risk för barnens liv och hälsa med i bilden!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel