Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att utveckla Åre långsiktigt

I en debattartikel i gårdagens ÖP belyser Sune Malmström vikten av att bredda backarna i Åre och bygga ut anslutningarna mellan Duved/Åre och Åre/Björnen.
Vi håller med om att det är viktigt att utveckla Åre så att vi fortsätter att vara en destination med nöjda besökare. Men det är viktigt att vi utvecklar Åre ­ i en takt som är hållbar, både med tanke på miljö och med tanke på ekonomi.

Investeringstakten i Åre har de senaste åren haft en enormt hög fart. Bara i skidområdet har investeringar på närmare 650 miljoner gjorts de senaste 8 åren. Bland de investeringar som gjorts kan nämnas nya liftar, nya nedfarter, effektivare snöläggningssystem och andra saker som gör skidupplevelsen mer njutbar för våra gäster. Och våra investeringar har gett tydliga resultat. Vi fick äran att stå värd för 2007 års alpina världsmästerskap, vi arrangerar årligen återkommande världscuper och nu i år den alpina världscupfinalen. Så sent som i januari utsåg Condé Nast Traveller, ett av världens största resemagasin, Åre till en av världens bästa skidorter.

Antalet internationella gäster ökade med närmare 20 procent förra säsongen och vi fortsätter det långsiktiga och strategiska arbetet med våra prioriterade utlandsmarknader.

* En skiddag innebär det första unika inträdet i skidområdet, det vill säga första gången som en skidåkare åker genom en liftspärr.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel