Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att vårdpersonalen mår bra

Annons

Landstingets har det högsta sjukskrivningstalet bland landets kommuner och landsting. Detta tycker vi i Centerpartiet är mycket allvarligt. Vi har under flera år försökt ändra på detta.

Genom att föreslå ändringar som ger vår personal ökat inflytande över sin vardag och en bättre möjlighet att påverka sin arbetssituation, tror vi att även frisktalen bland de anställda skulle kunna öka.

På senaste landstingsstyrelsen tog vi även upp frågan om att se över möjligheten att kunna bjuda våra medarbetare på kaffe. En liten fråga kan många tycka, men från andra landsting säger de att just kaffe och delaktighet i arbetet har bidragit till att fler medarbetare kan leva ett friskare liv, även inom vården.

För våra medborgare och patienter är det viktigt att vi personalen mår bra. Patientsäkerhetsarbetet med att minska vårdrelaterade infektioner med minskat lidande och kostnader är ett viktigt arbete och här tror vi att en frisk personal kan göra gott för våra patienter.

C vill byta fokus i landstinget. Vi vill se möjligheter i stället för hot. Vi vill se över alla intäkter vi kan få in för att kunna utveckla en god vård av hög kvalité.

Här är naturligtvis först och främst hur länets alla företag kan växa och anställa fler så att skatteintäkter ökar. Genom fler länsbor i jobb kan både intäkter och frisktal öka i hela länet. Här krävs en grön C-politik som ser möjligheter i hela länet.

Kvalitet och bemötande i vården är också grundläggande för en framgångsrik verksamhet. Vi vill att tillgängligheten ska öka och köer minska.

Arbetet med att införa Lean i vården är en del av detta. Här har C tidigt tagit initiativet till detta och det är mycket viktigt att delaktigheten bland vår personal och samarbetspartners går snabbt och smidigt.

Vi vill ha fler människor i vår region som lever ett friskare liv med en rikare vardag!

Thomas Andersson (C)

gruppledare, ledamot i landstingsstyrelsen

Berit Johansson (C)

ledamot i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel