Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt med god livskvalitet

God hälsa och positiv livsmiljö för alla kvinnor och män i Jämtlands län är det självklara målet om vi moderater får väljarnas förtroende att styra Östersunds kommun och Jämtlands läns landsting efter valet 14 september.

Östersund och Jämtlands län är en fantastisk del av Sverige och en bra plats att bo i.

Livskvalitet upplevs olika beroende på kön och ålder, men en sak har de gemensamt: det skapas inte av sig själv.

Därför är det viktigt att väljarna i höstens val lyfter fram nya personer med visioner och tydlig ambition att utveckla arvet ”livskvalitet” för kommande generationer.

Viktiga frågor gällande miljö och hälsa är exempelvis Lillsjöns unika läge och roll som rekreationsområde. Det måste skyddas genom ett stärkt miljöskydd.

Jag anser att Östersunds omtalade dricksvatten måste få en långsiktlig lösning genom en ny vattentäkt (grundvatten i stället för dagens sjövatten) för att säkerställa rent dricksvattnen med god kvalitet.

Storsjöns fantastiska mervärde för staden får inte äventyras. Jag vill se omedelbara åtgärder för att minimera skadliga utsläpp och slitage som påverkar Storsjöns fauna och vatten.

Storsjön ska präglas av rikt miljövänligt frilufts- och båtliv såväl vinter som sommar.

Hans Wessén (M)

kandidat till kommun- landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel