Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilda fans när Krunegård spelade

/

Annons

Vi har fått lära känna Markus Krunegård i en herrans massa konstellationer. Han har varit sångare i både Laakso och Hets och han har även jobbat med artister som Säkert, Kleerup och Winnerbäck. 2008 kom även första soloalbumet "Markusevangeliet" som togs emot med öppna armar av både fans och kritiker. I år kom fjärde plattan "Mänsklig värme" och Krunegård har aldrig varit bättre.

Regnet faller ner och den glesa publiken framme vid scenen i Badhusparken är klädda i regnponchos. Så kommer Markus Krunegård då äntligen fram på scenen och drar igång med distad gitarr. Efter ett par låtar har publiken växt på sig lite grann och när fjärde låten "Hollywood Hills" kommer är fansen längst fram som galna. Krunegård säger det själv, aldrig har så många mått så bra i så dåligt väder.

Tyvärr känns resten av Krunegårds mellansnack lite inövat och stelt. Ofta berättar han en liten historia och gör en smidig övergång till nästa låt men det känns inte riktigt som det kommer från hjärtat. Det gör dock hans musik och för varje låt som kommer blir det bara bättre och bättre. Tyvärr låter det inte riktigt bra när han kör en av hans senaste singlar "Askan är den bästa jorden". Hela låten känns lite tom och musikerna på scenen verkar vara inte speciellt samspelta. Men som tur är blir det enda gången Krunegård och hans band har problem.

Efter elva låtar stiger Krunegård ner från scenen men publiken vill ha honom tillbaka upp på scenen. Och han kommer faktiskt upp igen, det enda problemet är att roddarna redan börjat rigga av scenen och Krunegård har ingen mick att sjunga i. Ett abrupt slut på en riktigt bra konsert.

Betyg: 4/5

Bästa: En stämningsfull publik när låten "Mänsklig värme" spelas.

Sämsta: Låten "Askan är den bästa jorden" som i alla fall jag förväntat mig mer av.

Annons