Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vildhussen är tillbaka

Det är tjugo år sedan "Vildhussen" spelades i Döda fallet för första gången och senast föreställningen sattes upp var 1996.

Annons

Nu har ett samarbete mellan Teater Västernorrland, Estrad Norr och Destination Ragundadalen gjort att historien om när den våghalsige Magnus "Vildhussen" Huss skapade Döda Fallet fått nytt liv.

– Vi har pratat länge om att sätta upp "Vildhussen" igen. Döda fallet är en speciell plats och det passar att spela där, säger Åsa Ekberg Kentros, konstnärlig ledare på Estrad Norr.

Vem som ska regissera den nya uppsättningen är ännu inte bestämt. Men två skådespelare är klara – Estrad Norrs Ellen Hennig och Tomas Engström. Sedan tillkommer ett antal professionella skådespelare och även en hel del amatörer.

– Det är en diger rollista som ska fyllas. Vi kommer att bearbeta manuset, så det kommer inte att bli som förra gången "Vildhussen" sattes upp. Men vi har ett trevligt arbete framför oss, säger Åsa Ekberg Kentros.

Premiärdatum för föreställningen är satt till 19 juni nästa sommar och biljetterna kommer att börja säljas i november.