Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vildrispaella med räkor och torsk

Middagstips för fyra personer.

4 personer

50 minuter

2 1/2 dl vildrisblandning, fullkorn

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 pkt saffran, 0,5 g

1 pressad vitlöksklyfta

1 gul lök

1 dl ärtor

100 g skalade räkor

600 g torsk

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl ströbröd

smör och olivolja

salt och peppar

Att äta till:

citron

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala, finhacka och fräs den gula löken med olivolja och saffran i en rymlig kastrull. Pressa i vitlök och rör ner vildris. Tillsätt vatten och en tärning grönsaksbuljong. Koka upp och sjud sedan sakta under lock i 40 minuter.

2. Dela och panera fisken i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i rikligt med smör och olivolja. Salta och peppra.

3. När riset är nära nog klart tillsätts ärtor. Vänd runt och låt riset och ärtorna dra 5 minuter. Rör ner skalade räkor, smaka av med salt och peppar och lägg upp blandningen på fat eller tallrikar. Toppa med stekt fisk, citron, fett från stekpannan och blandade blad.