Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vildrispaella med räkor och torsk

Middagstips för fyra personer.

Annons

4 personer

50 minuter

2 1/2 dl vildrisblandning, fullkorn

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 pkt saffran, 0,5 g

1 pressad vitlöksklyfta

1 gul lök

1 dl ärtor

100 g skalade räkor

600 g torsk

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl ströbröd

smör och olivolja

salt och peppar

Att äta till:

citron

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala, finhacka och fräs den gula löken med olivolja och saffran i en rymlig kastrull. Pressa i vitlök och rör ner vildris. Tillsätt vatten och en tärning grönsaksbuljong. Koka upp och sjud sedan sakta under lock i 40 minuter.

2. Dela och panera fisken i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i rikligt med smör och olivolja. Salta och peppra.

3. När riset är nära nog klart tillsätts ärtor. Vänd runt och låt riset och ärtorna dra 5 minuter. Rör ner skalade räkor, smaka av med salt och peppar och lägg upp blandningen på fat eller tallrikar. Toppa med stekt fisk, citron, fett från stekpannan och blandade blad.