Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka ska resa klockan 04.54?

Annons

Till Norrtåg, Botniatåg, Regionförbundet Jämtland/Härjedalen och Länstrafiken Jämtland:

Med anledning av den planerade tidtabellsändringen från Östersund 06.15 mot Ånge vill vi klargöra följande:

Många resande använder denna förbindelse för att arbetspendla. På Västra station kliver det på sju–tio passagerare varje. Vid centralstationen i Östersund kliver fler på. I Brunflo likaså. I Pilgrimsstad kliver det på någon fler.

De första arbetspendlarna som kliver av jobbar på Polyver stöveltillverkning och på Jämtlands bryggeri.

I Gällö kliver det både på och av pendlare. I Bräcke kliver många av som arbetar vid Handelsbanken, Bräcke Folkets hus, på Bräcke skola och Bräcke gymnasieskola, inom olika förvaltningar i kommunen och inom vården på Bräcke Hälsocentral.

Vidare har vi arbetspendlare från Bräcke som varje dag pendlar till Ånge. En normal vardag reser ett 20-tal personer till Bräcke med tåget som avgår 06.15 från Östersund Västra.

Ingen av oss kan åka 04.54 från Östersund. Vi börjar inte arbeta så tidigt. Inga elever är på skolan, inga patienter på hälsocentralen och folktandvården, inga möten kan bokas med medarbetare eftersom ingen annan är på arbetet.

Dessutom verkar den turen inte stanna i vare sig Brunflo, Pilgrimstad, Gällö eller Stavre. Nästa anslutning ankommer Bräcke kl 08.15 är inte aktuell då den kommer för sent på dagen.

Förändringen av tidtabellen är för oss ett mysterium – vilka är det som ska resa med denna tur?

Anna Christina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel