Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket parti törs satsa på motorsporten?

debatt Östersund är ingen skidstad, det är en skoterstad. Det skrev Patrik Sjöö, sportjournalist på Östersunds Posten, efter att Östersund genomfört SM-veckan 2012.

Stadioncrossen som kördes på Jämtkraft Arena lockade över 4 000 personer ut i vinterkylan medan ett fåtal återfanns på Skidstadion.

Visst en engångsföreteelse säger vissa. Nja, nästa år samma succé, 4 500 personer trotsade snålblåsten en torsdagskväll i januari när succén återigen var ett faktum.

Sittande kommunpolitiker var aktiva kring SM-veckan och den tävlingen men den som genomfördes 2013 tog man helt avstånd ifrån.

Lägg till att varje år under 40 års tid har 3 000–5 000 personer årligen ställt sig i snöröken på Gräfsåsen skoterstadion under inledningen av januari för att följa Arctic Cat Cup.

Så här tycks resonemanget gå:

"Vad gör vi av de där som vill hålla på med skotertävlingar, ja det är ju en förening så vi måste ju göra något? Jag vet, vi låter de hålla till på Gräfsåsen, granne med soptippen utan el och vatten då ger föreningen nog snart upp.

Sedan lurar vi dem genom att genomföra en förstudie 2008 om nya motorområden och kastar den sedan i soporna, det borde göra susen om inte annat.

Sedan har de ju skoterleder, jamen då drar vi som en av få kommuner i Norrland in bidraget för att sköta skoterleder. Nu måste de ju sluta.

Sedan håller de ju på med förarbevisutbildning för ungdomar, oj då de är ju näst störst i landet på det. Hur kan vi få stopp på det under nästa mandatperiod tro?"

Men Karin Thomasson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden: Vi kommer inte att sluta. Vi ser det som en nagel i ögat på dig att vi under föregående vinter till och med kunde anordna en skotertävling för barn mitt på Stortorget i Östersund.

Vi kommer att satsa ytterligare på barn som vill köra snöskoter och vi kommer fortsätta att utbilda alla som vill ta förarbevis.

Motorintresset i Östersund och Jämtland är stort. Det genomförs fantastiska arrangemang som STCC, The Jam och Arctic Cat Cup, Europas största och äldsta snöskotertävling. Arrangemangen drar massvis med publik som är potentiella väljare som visar intresse för motorsport.

Vilket parti törs kliva fram med satsningar på motorsport?

Styrelsen Östersunds snöskoterklubb

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel