Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill förlänga med Frivold

Jämtland Baskets ledning har satt ned foten. Man vill förlänga kontraktet med Pontus Frivold.

– Från vår sida är det klart, säger Peter Johansson.

Klubbdirektör Johansson säger att klubben är nöjda med Pontus Frivold, speciellt med hänsyn av att det är hans första år som huvudcoach för ett ligalag.

– Det är fortsatt inga förändringar i vårt sätt att se på saken. Vi har sedan tidigare sagt att vi har en avstämningsperiod under våren. Vi jobbar för att ha långsiktighet och vi har inga andra funderingar än att Pontus ska vara kvar.

– Från vår sida är det klart. Det är en icke-fråga för oss, menar "Pecka" innan han lägger till:

– Sedan är det en fråga om Pontus själv vill och vågar vara kvar. Han får själv ta en funderare.

Är det så att ni i takt med de fina resultaten har stärkts i er tro på att Pontus Frivold är rätt man för Jämtland?

– Ja, han och laget har gjort en bra insats, men det återstår en fjärdedel av säsongen.

Under tiden jobbar Jämtland Basket frenetiskt för att göra fredagens viktiga hemmamatch mot LF till en riktig publikfest.

Klubben gör en kraftsamling för att locka publik. Det handlar om PR-satsning på olika sätt, till exempekl om gratis entré för kvinnor.

– Det är alltid svårt att bedöma om vi kan få fullsatt, men jobbar hårt.

Sportsligt sett, då?

– Just nu tittar vi mer uppåt än neråt i tabellen. Till matchen på fredag ligger pressen på LF. De är inte vana att vara i den här situationen. Vi har vunnit två av tre matcher mot dem och det ska inte vara möjligt med tanke på den förutsättningsskillnad det är mellan klubbarna.