Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill göra världen till en bättre plats

Han har cyklat 300 mil med gitarren på ryggen för att spara på miljön och hans mellansnack har blivit så populärt att han har kunnat ge ut två ljudböcker.

Emil Jensen blandar tragik med komik och har ett klart budskap: världen måste bli en bättre plats.

I början av oktober gav Emil Jensen ut sitt senaste album "I det nya landet" och i samband med det gav han sig ut på turné. På fredag kommer han till Storsjöteatern i Östersund. Han lovar att både föreställningen och skivan är mer politisk och mer personlig än någonsin tidigare.

Skivan är annorlunda jämfört med Emils tidigare album. Den här gången blandar han musiken med det mellansnack som har blivit hans signum.

– Det brukar skilja ganska mycket på mig live och på skiva, men nu kändes det rätt att kombinera de delarna, förklarar Emil Jensen.

Dessutom spelar han alla instrument utom trummor på skivan själv för att få till den extra personliga känslan. Han har även bjudit in gästartister som Klara Söderberg, Familjen och Edda Magnasson,

"I det nya landet" tar upp brännande frågor på personlig, nationell och global nivå och det viktigaste för Emil är att aldrig ducka för allvarliga ämnen, men alltid hitta hoppet, ljuset och komiken i det.

– Med musik kan man beröra och få folk att känna efter, säger han.

– Jag varken kan eller vill styra vart det leder. Även om jag aldrig sticker under stol med vad jag tänker och tycker, men det viktigaste är att inspirera, fortsätter Emil.

Och visst finns det hopp för Sverige och världen enligt Emil Jensen.

– Jag känner att det är på väg att hända något, att det bubblar av engagemang. Och jag har märkt till min glädje att folk har blivit uppmuntrade av föreställningen, förklarar Emil Jensen.

Spelningen på fredag blir Emil Jensens fjärde i Östersund. Han har märkt att efter varje spelning har publiken ökat.

– Det är som att alla tar med sig en kompis, säger Emil.