Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha bättre vägar i Jämtland

I fredags hölls ett möte med representanter från Trafikverket om vägstandarden i Jämtland. Per Åsling (C) tror att synpunkterna gick fram och hoppas på besked om högre anslag.

"Vägupproret fortsätter!" Det var rubriken för fredagens möte i Yxskaftkälen. Centerpartiets Per Åsling och Reaxcers styrelseordförande Bo Ottosson hade kallat till mötet där representanter från Trafikverket närvarade. Syftet är att förbättra standarden på vägarna i länet.

Per Åsling är av uppfattningen att det fördes bra diskussioner, både mer generella och väldigt detaljerade och konkreta. Ett fyrtiotal personer var på plats för att framföra sina synpunkter och Per Åsling tror att Trafikverket hade förståelse.

– Det var mycket synpunkter och många ventilerade sina känslor och upplevelser om standarden på länets vägar, säger han.

Tillsammans med Regionförbundet hade de inför mötet tagit fram siffror som visar att Jämtland under senare år fått allt mindre del av Trafikverkets anslag. Det beror enligt Per Åsling både på att det inte funnits pågående projekt här och att det gjorts prioriteringar som missgynnar Jämtland. Just anslagen blev huvudfrågan under fredagens möte.

Nu vill initiativtagarna att processen ska gå snabbt. Målet är att få besked från Trafikverket om hur anslagen eventuellt ska förändras på ett uppföljningsmöte efter semesterperioden. Centerpartiets Per Åsling har goda förhoppningar inför mötet.

– Det är nyttigt för Trafikverket att få möjlighet att komma ut och se verkligheten och träffa de människor som kör på de här vägarna varje dag, både trafikanter och företagare, säger han.