Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vill ha en långsiktig lösning"

En osäker framtid väntar Kvinnojouren och Centrum mot våld. Men stöd till personer som blir utsatta för våld i nära relationer kommer att finnas även i fortsättningen, enligt länets sociala samrådsgrupp.

Personer i Jämtlands län som i dag som blir utsatta för våld i nära relationer kan vända sig till Kvinnojouren eller Centrum mot våld för att få stöd. Men i nuläget är det oklart om länets kommuner kommer att fortsätta finansiera verksamheterna efter sista juni.

Sociala samrådsgruppen, som består av socialnämndsordföranden fån länets kommuner, ska träffas 29 november för att diskutera frågan.

– Vi ska prata om en långsiktig finansiering till en verksamhet som ska stötta personer som blir utsatta för våld i nära relationer, säger Carina Zetterström.

Hon säger att både Kvinnojouren och Centrum mot våld är inbjudna till mötet.

– Vi vill prata med dem, inte om dem, säger hon.

Oavsett vad samrådsgruppen kommer fram till så är det inte tal om att lägga ner stödet till personer som är utsatta för våld i nära relationer

– Kommunerna har ett ansvar att ge stöd till personer som är utsatta så det kommer att fortsätta. Men hur en sådan verksamhet kommer att se ut kan jag inte säga i nuläget, säger Carina Zetterström.