Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill konvertera muslimer

71-årige Ingrid Hagberg visste inte att hon stod på plats 26 på SD:s lista. Hon blir positivt överraskad över nyheten när Arbetarbladet ringer. Hon vill driva att alla muslimer ska konvertera.

Annons

Ingrid Hagberg är i Mårkulla med maken, som också står på SD:s lista fast betydligt längre ner, när Arbetarbladet når paret på telefon.

Ingen av dem vet att de står på listan, men båda ser det som en positiv nyhet.

– Nej, visste inte det. Men det låter ju väldigt bra, säger Ingrid Hagberg.

Ingrid Hagberg blev placerad på familjehem på 50-talet. Sverigedemokraterna stöttade henne när hon ville få upprättelse, berättar hon.

– 'Jag har gått igenom det här med misshandeln och det här med vanvård på barnhem, så har jag inte fått ett brev om en ursäkt' sa jag. 'Men det var dåligt gjort, jag kommer hem till er om jag får det' sa hon. Och det var Margareta Larsson (riksdagsledamot för SD, red anm). Och då kände jag att det var är ett ärligt parti som verkligen går in här och hjälper de här barnen.

Vilka frågor vill du driva som politiker?

– För det första är det väl det här med barnen över huvud taget, som det här med missbrukarfamiljer, de behöver en otroligt stor hjälp för att barnen inte ska behöva se sprit i hemmet.

– Barn är barn och de behöver inte få stryk av sina föräldrar, och lika det här med invandringen när det gäller tvångsgifte och könsstympning.

Hon kommer att stå vid valstugan och prata med grannarna inför valet. Förutom barnfrågan lyfter hon invandringen.

– Kan de inte skaka fram ett arbete för ungdomarna upp i Gävle och de som är arbetslösa, hur kan de då ta emot en så hög invandring?

Hon säger att hon har läst i tidningarna om hur invandrare begår brott.

– De flesta invandrare har väl mer eller mindre pistol när de tar sig till Sverige. Och har de inte det så köper de väl.

Ingrid Hagberg är orolig över att muslimer flyttar till Sverige.

– Alla muslimer skulle behöva ha en kristen tro och tro på Jesus.

Nu ställer du upp i kommunvalet här i Gävle, kommer du att driva frågan att försöka få alla muslimer att få en kristen tro?

– Ja, jag tror också det, de skulle verkligen behöva det, gå den vägen och veta vad förlåtelse är och vad kärlek är.

Hon menar ändå att det är synd om ungdomar som kommer hit från andra länder.

– De måste ju ha någonting att sysselsätta sig med, det är väl det man lär driva att de ska få ett arbete och kanske hjälpa äldre, men först och främst måste de in på en svensk skola så de får lära sig svenska.

Tror du att det här går att genomföra utan att omvandla alla till kristna?

– Jag tror vi skulle behöva ha det här med Kristus kärlek.

– Det kommer jag nog absolut driva att de ska bli kristna muslimerna i Gävle.

Arbetarbladet har en policy att vi benämner Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti. Hur ser du på det?

– De är ärliga mot folk och säger som det är, och de är inga rasister. De vill hjälpa att de får vara kvar och kan få hjälp i de länderna. De är inga rasister, utan de vill hjälpa invandrarna där de är.

Artikeln kommer från Arbetarbladet.