Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill politikerna i Ragunda inte prata med folket?

Det blev inget nyval när Ragundas kommunfullmäktige samlades i onsdags. Och Hans Lundqvist (S), kommunfullmäktiges ordförande, avstyrde en motion om förtroendeomröstning för Elisabet Yngström och ställde in allmänhetens frågestund under mötet. Nyheten fick många läsare på OP:se att kommentera.

lika bra att ni skriver lämpliga frågor på lappar så att var och en som vill, kan hämta en ”ofarlig” fråga ur lådan och ställa den då? ”Så får demokratin sitt” som Yngström brukar säga.

fullmäktiges ordförande ansvar för dagordningen och vilka ärenden som tas upp. Men att neka en ledamot att lägga en motion kan han däremot inte göra (förutsatt att motionen berör/ligger inom den kommunala kompetensen). För motion finns det beredningstvång. Däremot kan fullmäktige (inte ordförande) neka att en ledamot får ställa en fråga/interpellation inför fullmäktige.

Sedan kan man ju undra om det tjänar demokratin att hindra debatt (allmänhetens frågor) just nu i Ragunda? Vad får det för framtida följder om man ”lägger locket på”?

politiker inte vill ha med folk att göra så säg det då.

Det är kanske så att det är ni som ska välja folk? Inte vi som ska välja politiker.