Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill veta mer om Östersundshems sponsring

Folkpartisten Pär Löfstrand vill veta mer om hur urvalet går till när Östersundshem väljer att sponsra föreningar.

I november förra året beslutade kommunstyrelsen i Östersund att kommunen ska ge bidrag till elitsatsande damlag.

När frågan var uppe för beslut yrkade folkpartisten Pär Löfstrand på att elitsatsande damlag inom samma idrott – och på samma nivå i seriesystemet – ska behandlas likvärdigt.

Något som kommunstyrelsen sade ja till.

Nu reagerar Pär Löfstrand på att det kommunala bolaget Östersundshem har börjat sponsra – alltså ge pengar med krav på motprestation – fotbollslaget ÖDFF, men inte Ope IF, trots att lagen spelar i samma serie.

Han påpekar också att Ope IF har en bred ungdomsverksamhet på flicksidan, vilket ÖDFF saknar, samt att han informerats om att Ope IF under flera år har sökt sponsring från Östersundshem utan att få det.

Pär Löfstrand och övriga Folkpartiet i Östersund undrar hur urvalet går till när Östersundshem väljer att sponsra vissa föreningar, men inte andra.

Därför kommer man att ställa en interpellation till kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) under nästa kommunfullmäktigemöte, 29 april.

”Frågan att besvara av kommunstyrelsens ordförande är om hon anser att det är ett problem med hur kommunen och bolagen hanterar sponsring av idrottsföreningar och om inte vad som kan förändras för att nå ett system med en rättvisare bedömning”, skriver Pär Löfstrand.

ÖP har i flera artiklar skrivit om Östersundshems nya sponsorsatsningar.

Bland annat har bolaget börjat samarbeta med Östersunds FK där Östersundshems vd Daniel Kindberg är ordförande.

Samarbetet har kritiserats av Anne-Christine Strömberg, ordförande för Hyresgästföreningen i Östersund, men försvarats av både Daniel Kindberg och Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor.