Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill vi ha ett nakenbad i länet?

I lördags berättade ÖP att Naturistföreningen i Sundsvall vill att Östersunds kommun inrättar en kommunal nakenbadstrand.
Många läsare på OP.se ville kommentera.

I Halmstad, där jag är uppvuxen, finns nakenbadet på Östra stranden på cykelavstånd från bostadsområdet Andersberg. Man har helt enkelt delat den flera kilometer långa sandstranden i två delar. En kortare för naturister och en längre för övriga.

Hans Lundström föreslår en plats; vid Kungsgårdsviken. Där är det lugnt och de enda besökarna, som inte är naturister, kan bli golfspelarna som passerar relativt nära. Utöver det kan enstaka historiskt intresserade gå förbi när Frösö Skans besöks.

Hur möjligheten är att anlägga en campinganläggning på platsen får väl utredas av kommunen.

turismen och nyfikna.

runt om i Sverige har skyltade nakenbad, Jämtlands län är dock en vit fläck på naturistkartan. Varför det, frågar man sig, det kan då inte vara att det finns brist på badstränder.

Nu är det så att nakenbad inte är förbjudet någonstans. Den som vill näcka kan nog hitta platser för detta även i trakten av Östersund. Men, det kanske är en fördel – ur kommunens synvinkel – om man kan anvisa en speciell badplats för gemensamt nakenbad. Då kan nakenbadarna hålla till där utan att ”störa” textilbadarna.

I flera länder i Europa är nakenbad vanligt, miljoner människor i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Storbritannien åker på naturistsemester. Ett skyltat nakenbad vore ett plus i kanten för turistkommunen Östersund.

för turismen men även för de som bor i närområdet. och du som aldrig har provat, prova och säg sedan din åsikt om det istället för att ha förutfattade om vad det handlar om.

att det är mer påklätt än någonsin på Storsjöbadet så skulle det kanske kunna bli en attraktion även för fluktare. På Storsjöbadet, där jag är trogen gäst trots allt, badar i stort sett 99 procent bastu med stora badshorts på. Många av skoleleverna har dessutom kalsonger på sig. Märklig utveckling i ett frigjort land.

Men nakenbadet låter lovande. Storsjön med sitt friska fjällvatten kommer givetvis att bli en succé med direkttåg från München och Hamburg till Östersund. Östersunds kommun tar emot på stationen och leder under ordnade former marschen ned mot Storsjöns härliga stränder.

Jämtland ha ett nakenbad. Varför inte på Andersön?

bra ide som har ploppat fram och det ligger i linje med vad Miljöpartiet gick till val på (Ett grönare Östersund att älska).

Jag ser inga moraliska bekymmer för folk måste själva kunna avgöra om man vill sola naken eller bada naken, jag har svårt för moralister som genast ser nackdelar i‑stället för det positiva...

varför inte spinna vidare på ”tråden” och starta en naturistcamping med badmöjligheter nära 45.an. Detta skulle ge fler möjligheter för både lokalt boende och turister som i sin tur ger fler arbetstillfällen. Att hitta en lämplig eller flera lämpliga platser i Jämtlands län borde inte vara omöjligt om viljan finns.

vara härligt att kunna stanna till i Östersund och ta sig ett dopp när vi åker på semester. Då kan det finnas orsak att stanna till några dagar. Vi i vår familj vägrar använda badkläder. Det är ju äckligt.