Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville bränna tiggarnas tältläger

/

Det blev hotfull stämning på Facebook tidigare i veckan när ett rumänskt tältläger under Frösöbron kom på tal.

Annons

Efter att härberget i Odensala stängde så har Östersunds tiggare tvingat andra lösningar för sitt boende. För två veckor sedan slog en grupp rumäner upp sina tält vid parkeringen under Frösöbron, vilket resulterat i en hätsk stämning och uppmaningar om mordbrand i "Östersundare", som är en av stadens större Facebookgrupper.

Gruppen, som är en diskussions- och nostalgisida och enligt beskrivningen är till för att sprida glädje och njutning för östersundsbor, gjorde allt annat än det efter att romer började diskuteras.

Efter inledande kommentarer där folkgruppen omnämndes i allmänt nedsättande ordalag kom även tältlägret under Frösöbron på tal.

"Någon som är med på en försenad majbrasa?", skrev en kvinna in kommentar som både gillades och försvarades av andra medlemmar av gruppen när kritiken mot inlägget började hagla.

En lång, upphettad diskussion följde och efter att Östersunds-Postens medarbetare Stefan Nolervik hade beskrivit diskussionen i ett inlägg på sin blogg så fick även han hotfulla kommentarer, som att "alla journalister ska få sona när den dagen kommer".

Stefan Falkelind, som startade gruppen och är dess ende administratör beklagar händelsen och att det dröjde innan han hade möjlighet att radera inläggen.

– Så fort jag får reda på något sådant här går jag givetvis in och styr upp saken. Med 8000 medlemmar och ett snabbt flöde så kan det ibland vara svårt att hinna med när diskussioner spårar ur på det här viset, säger han.

Förutom att kommentarerna om romerna och tältlägret togs bort så uteslöt han även en person ut Facebookgruppen.

► Lägret borta när beslut om vräkning togs

Annons