Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villor i Fästedal ska utredas mer

En exploatering i Fästedal i Hackås för byggande av villor och flerfamiljshus har aktualiserats. Men kommunstyrelsen i Berg vill skynda långsamt och begär att kostnaden ska utredas närmare innan klartecken ges.

När förslaget om en exploatering behandlades vid tisdagens sammanträde höjdes också röster mot att ett nytt bostadsområde ska öppnas innan redan befintliga tomter i Hackås är sålda. Den åsikten framfördes av bland andra Moderaterna.

Med voteringssiffrorna 5-5 stoppades ursprungsförslaget att utöka investeringsbudgeten med 1,3 miljoner kronor till vägar, vatten och avlopp i Fästedal. I stället lades ett nytt förslag som nu går vidare till kommunfullmäktige.

– Eftersom det i kalkylen finns en reservation för att det i området kan finnas berg som behöver sprängas, vill vi att ytterligare kostnadsberäkningar ska göras. Ärendet får därefter behandlas i arbetet med budgeten för 2015, förklarar kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Dan-Olov Westberg (C).