Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft måste få finnas

De som har sina företag i Gräftåvallen har klagat mycket på den planerade vinkraftparken i byns närhet. Har ni besökt Oldfjällen i Offerdal? Där finns många vindsnurror som jag tycker är vackra där de står och ramar in området på ett fint sätt.

Försök acceptera, och kanske kan ni se dem som en mäktig byggnad i stället för som en industri.

Nu är det så att vi i vårt land konsumerar mängder med el. Varför ska ni säga nej till vindkraft? Vill ni ha mer kärnkraft? Inte just i vårt område säger ni. Om de flyttar parken så blir någon annans utsikt "drabbad".

Har varit mycket i Gräftåvallen och den vackraste utsikten tycker inte jag är österut mot Östersund utan åt fjälltopparna i söder och väster.

Varför skulle jag välja bort att semestra i ett fjäll med några vindkraftsnurror? Nej, då tycker jag att vänligt bemötande på en fjällrestaurang är viktigare och det är inte alltid du får det i Gräftåvallen.

Har ni frågat dem som har fjällstugor i området vad de tycker? De jag känner är positiva, och de som är negativa är väl de som funderar på att sälja och är rädd för en värdeminskning kan jag tro.

Fjällnissen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel