Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft ökar koldioxidutsläppen

Grattis Bräcke kommun – kommunen ökar sitt koldioxidutsläpp med 4 600 ton per år, om ni tillstyrker de 206 vindkraftverk (40 befintliga och resten på gång) som ligger "under luppen" (källa: Vindbrukskollen").

Livslängden på snurrorna är 25 år och det tar 20 år att återbeskoga området efter utrivning. Alltså 45 skogsfria år, som genom åren ökar kommunens utsläpp med totalt cirka 230 000 ton koldioxid.

Grattis Jämtlands län – till cirka 1 miljon ton koldioxidutsläpp under de närmaste 45 åren på grund av vindkraft, med 1000 snurror på gång. Inte illa för att vara en koldioxidfri kraftkälla.

Tredje gången grattis; regering, lokalpolitiker och tjänstemän, ni är sol- och vårade av vindbolagen!

Vindkraften marknadsför sig som koldioxidfri och alla beslutsfattare gick på det. Vilken bluff!

Vindkraftverk på skogsmark orsakar stora utsläpp av koldioxid. Skog är planetens största kolsänka, efter oceanerna. Träden binder koldioxid. Hyggen släpper ut. Det gäller i Amazonas regnskogar såväl som i Jämtlands skogsmarker.

Vindkraftparkernas industriområden och nya kraftledningar tar stora arealer i anspråk. Detta blir avhuggen skogsmark. Jämtlands vindkraftverk kan komma att ta cirka 5000 hektar skogsmark i anspråk.

Byggandet av snurrorna och betongfundamenten genererar också stora CO2-utsläpp. Det drabbar länder som Kina och Danmark långt borta från Jämtlands skogar. Lätt att förtränga.

Visst, kan vi ha vindkraft i Sverige, byggd till havs och nära behoven. Låt skogen vara!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel