Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnarmenyn är utsedd

Recepttävlingen ”Årets jämtlands­meny” ordnas av Matakademien i Jämtland och Härjedalen, tillsammans med ÖP Lördag. I år lagades maten, som tog sig vidare till final, på Gamla Teatern i Östersund, där juryn tillsammans med restaurangens övriga gäster utsåg den segrande menyn.

Tävlingsbidragen ska innehålla lokala råvaror från länet och vara kännetecknande för länets matkultur. Recepten får även innehålla ingredienser som utvecklar vår traditionella mat med nya impulser och idéer.

Syftet med tävlingen är att nya rätter årligen ska kunna serveras på länets restauranger, målgruppen är tillresta turister.

Årets jury bestod av: Britt Bohlin, landshövding i Jämtlands län, Håkan Flodin, ordförande i Matakademien i Jämtlands län, Åsa Lindman, kock och restauranglärare, Torkel Lagert, kock, matkreatör och vinnare av Matmaggi 2008, Ann Svensson, mat- och dryckesinspiratör samt dryckesskribent, Urban Råberg, ÖP:s redaktion och Glenn Makenzius, juryordförande och medlem i Gastronomiska Akademiens vänner.

Nu på torsdag får de tre segrarna ta emot diplom av landshövding Britt Bohlin. Det sker på Mr Husman i Östersund klockan 18.