Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst för Frösön - nederlag för Brunflo

Frösöns fina form i division tre håller i sig och laget har fortsatt häng på serietoppen. Samtidigt är läget tyngre i Brunflo, som fortfarande inte har vunnit på bortaplan.

Matchfakta

Frösön–Salsåker/Ullånger 5–1 (2–1)

Mål, Frösön: Lars Sunnfors 3, Pontus Moberg, Jonas Gustafsson.

Nykomlingarna Frösöns heta form håller i sig. Ännu en vinst som gör att laget hakar på i toppen, även om spelet inte lät sig imponera inledningsvis. Frösön tog visserligen ledningen med 2–0 efter två snabba mål av Lars "Lacca" Sunnfors men tränare Anders Engström var inte nöjd med spelarnas fokus efter 45 spelade minuter.

– Vi ledde med två noll och det smög in i huvuden att "det var klart" och vi tar inte jobbet, hamnar fel i positionerna och slarvar. Det blev en liten uppsträckning i halvtid., säger Engström.

Uppsträckningen verkade ha fått effekt då laget visade upp nya krafter och ett nytt tänk efter paus. Tre nya snabba mål inom tio minuter och segern var bärgad.

– När vi spelar enkelt och rullar boll då gör vi det bra och det lyckas vi med i andra halvlek. Vi hade bud på mer, men det stannade vid 5–1.

Att nykomlingarna Frösön skulle ha häng på serietoppen med snart halva serien spelad var det inte många som kunde tro och Anders Engström är mycket nöjd med lagets form hittills.

– Det är fantastiskt roligt, vi är inne i en bra period. Vi är så pass bra att, om vi är fokuserade, så kan vi gå långt. Vi har ingen målsättning om att gå upp, men det vore jättekul om vi kunde haka på och vara där uppe.

Matchfakta

Spöland Vännäs–Brunflo 3–1 (1-0)

Mål, Brunflo: Ragip Deliu

Brunflos dystra bortafacit står sig. 3–1 förlusten innebär att laget fortfarande inte har lyckats knipa någon poäng på bortaplan i år. Dessutom är laget rejält skadeskjutet och till dagens match bestod bänken till stor del av juniorer.

– Men jag tycker att det är en jämn match över 90 minuter. De får ett mål på en straff sen är det två bjudningar där de rinner igenom centralt på båda målen, säger assisterande tränare Gabriel Röhdin.

Brunflo å andra sidan saknade inte chanser, laget hade bland annat ett mål inne som blev bortdömt för offside och ett par till chanser som borde ha resulterat i nätrassel. I stället fick Brunflo vänta till matchens slutskede då laget kunde få in ett tröstmål som innebär 1–3.

– Det känns tungt att de får öka på och vi har övertaget, det är väldigt jobbigt såklart, säger Röhdin, som däremot tror på en uppryckning under hösten när laget är mer samspelt.

– Det är mycket nytt i laget. Och nu är "Isse" (Ismael Strömstedt), "Björne" (Joakim Björnström) och John Hörnfeldt skadade. I höst kommer vi vara mer samspelta, säger Gabriel Röhdin som tror på en ljusare höst.

Härnäst väntar ett hett derby borta mot Frösön på torsdag.