Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst lämpar sig inte i vården

Per Hansson skriver på ledarplats 11 november om "Hälsovalets möjligheter". Hanssons grundläggande åsikter är uppenbara – han anser att det ekonomiska resultatet ska prioriteras framför vårdresultaten.

Säkert finns det någon entreprenör av det slag som tilltalar Per Hansson som i "John Bauer-anda" är intresserad av att ta hand om hela landstingets verksamhet.

Möjligtvis skulle både landstinget och "John Bauer-entreprenören" gå på vinst genom att bedriva vad jag kallar "änglamakeri". Liksom tidigare en del gymnasieelever kan man tänka sig att gamla och sjuka – vid konkursen – skulle bli lämnade att klara sig själva. (Billigt för skattebetalarna?)

Vård av gamla och sjuka lämpar sig nog inte för vinstoptimerande marknadslösningar. Man behöver inte vara socialdemokrat för att inse det – men det underlättar säkert med lite humanitärt förankrad vidsyn.

Bo Andersson Ytterkonäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel