Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinsten räckte inte för Sverige och Olivia

Sveriges seger mot Serbien med 75–63 räckte inte i EM-slutspelet för U20 i Italien.
Olivia Lindgren och hennes lagkompisar måste nu försöka kvala sig kvar i A-divisionen.

Efter två raka förluster mot Ukraina och Slovakien lossnade det för Sverige mot gruppettan Serbien. Det var dessutom en säker triumf, där Sverige ledde från start.

– Det kändes som en ganska given seger hela matchen. Jag trodde att Serbien skulle lägga in en högre växel i tredje perioden, men när de inte lyckades göra det utan vi fortsatte hålla undan kände vi verkligen att det här var vår match, säger assisterande coachen Angelica Gabrielsson.

Trots segern tvingas Sverige till ett kvalspel om platserna 9–16 eftersom man slutade sist i sin grupp. Först gäller ett gruppspel mot de övriga gruppfyrorna och resultaten där avgör hur svårt motståndet blir i fortsättningen. De tre lägst placerade lagen åker ur A-gruppen.

Förra Jämtland Basketspelaren Olivia Lindgren fick elva minuters speltid av förbundskapten Jens Tillman, men lyckades inte göra någon poäng denna gång.