Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinstsviten bruten för Jämtland Basket i superjämn match – Norrköping drog ifrån ordentligt i sista perioden

Efter storspel i senaste matchen mot Södertälje kom Jämtland Basket med stort självförtroende och tre raka segrar inför mötet Norrköping Dolphins. En svit som bröts på grund av enormt kämpandes hemmalag som lyckades ta sig tillbaka gång på gång.

Ersättaren för Brandon Taylor, William Walker har precis som hela Jämtland visat en bättre och bättre form och inledde dagens match med en trea. Den följdes upp av ännu en trea från Antto Nikkarinen och ett jämtländsk anfall som fortsatte att testa friskt under första quarten.

Lika aggressivt som bortalagets inledande skottförsök var även Jämtland försvarsspel. Bortalaget tvingades ta en hel del fouls för att få styrsel på Norrköpings Gerry Royce Blakes. Amerikanen lyckades dock trots denna hårda bevakning komma loss och göra 8 poäng på de första tio minuterna vilket höll Norrköping kvar efter den första perioden.

I den andra vaknade ännu fler av hemmalagets spelare och framförallt Joakim Kjellbom som tillsammans med sina orangeklädda kamrater tilläts göra ett ryck i slutet. De vita älgarna kastade likt Umeåmatchen, bort varenda boll i de sista två minuterna av andra och gav mer eller mindre bort 7 raka poäng till Norrköping som gick till halvtid med 45–39.

Den andra halvleken rivstartade Jämtland med 11 poäng på drygt två och halv minut men lyckades inte rycka ifrån ordentligt. Norrköpings största styrka är definitivt att man aldrig slutar kämpa och det betalade sig ordentligt. Hemmalaget lyckades på något magiskt sätt äta upp ett 7-poängsunderläge till Jämtlands stora förtret och det svängde ordentligt i de sista tio minuterna.

När allt skulle avgöras i sista quarten så klev Gerry Royce Blakes fram igen. Efter mindre speltid i de två mittenperioderna sänkte han två blytunga treor med fem minuter kvar vilket gav hemmalaget ett 5-poängsryck. Rycket blev sedan till hela 10 poäng och med tre minuter kvar Jämtland inte ens sätta straffkasten.Jämtarna försökte på slutet men poängglappet var för stort och därmed var sviten bruten.

Amerikanen Will Paul var bäst i Jämtland slet både defensivt och offensivt idag vilket gav 20 gjorda poäng för hans del.

Norrköping-Jämtland 98–89

19–22, 26–17, 20–24, 3–26

Poäng Jämtland: Will Paul 20, William Walker 17, Antto Nikkarinen 17, Olle Lundqvist 9, Jaan Puidet 9, Niklas Larsson 8, Gustav Hansson 7, Preston Purifoy 2,

Returer: 34–28 (Joakim Kjellbom 10 – Jaan Puidet 6).

Assists: 13–17 (Joakim Kjellbom 3 – Antto Nikkarinen 3).

Turnovers: 9–8.

Läs mer för dig med plus:

Will Paul om den tuffa starten och säsongen: "Inget lag i ligan är bättre än oss"