Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinter inget hinder för att cykla

– Vardagsmotion, jag gillar det och jag har inget problem med kylan.

Så enkelt förklarade Linnea Jonsson varför hon ville vara en av de 100 deltagarna i Vintertramparna.

Enkel väg har hon fyra kilometer till jobbet. Fram och tillbaka minst tre gånger i veckan är kravet på henne och hennes vintercykling. Intresset i år har varit större än någonsin för att få delta i kommunens kampanj för bättre miljö. 430 sökte och 100 antogs. Samtliga tilldelas dubbdäck, hjälm och diodlysen.

– Fantastisk gensvar, säger Mona Modin-Tjulin (S) ordförande i samhällsnämnden, på plats nere vid järnvägsstationen i Östersund för att där inviga stans nya upplysta cykelparkering.

Det är trafikverket som har iordningsställt en ny parkering för cykel under tak vid järnvägsstationen i Östersund. 40 cyklar ryms under taket och där finns även en pumpstation.

Den nya parkeringen är en del av ett EU-projekt vars syfte är att skapa förutsättningar för ett ökat kollektivresande. 60 miljoner kostar kalaset men då iordningställs flera pendlarparkeringar med gratis el till motorvärmare för de som väljer att parkera bilen vid järnvägsstationen. Det finns också en rad nya p-platser för cyklar längs sträckorna Sundsvall - Storlien och Gävle - Ånge.