Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintern kom lagom till julskyltningen

Den populära julskyltningssöndagen i Sveg fick en fin inramning. Snön kom och därmed infann sig även den rätta julstämningen.

Ett 20-tal knallar och öppna butiker lockade ut svegsborna i går. Köpglädjen verkade också finnas och kanske var det den nyfallna snön som gjorde härjedalingarna lätta i sinnet.

– Vi har sålt ganska mycket, berättade Alexander Woxlin som tillsammans med sina lagkompisar i Svegs pojkar födda 2000 stod och sålde plastpåsar och hembakat bröd.

– I sommar ska vi delta i Gothia Cup så det gäller att jobba ihop pengar, sa lagkamraten Adrian Ulvatn.

Underhållningen från torgets scen lystes även upp med ett besök från Härjedalens luciakandidater som var ute och samlade röster.

Den absoluta höjdpunkten för alla yngre var inte att kretsa kring varor i stånden och butikernas rabatter, det var en första träff med tomten som delade ut chokladkalendrar fick barnaögonen att tindra.