Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterstaden ingen sparkstad

Jag, som bor centralt i Östersund, Vinterstaden, och ska ta mina tre tjejer till skola och dagis, hoppas att vägarna ska bli snöbelagda så att vi kan få ta fram sparken.

Vågar inte cykla med dem i mörkret och det känns ju inte helt bra att behöva ta bilen den kort sträcka vi har.

Sparken är ett perfekt alternativ, bra för motionen, miljön och den sociala biten ska inte föraktas. Nu är det dessutom 30-område i stor del av centrala stan. Lag på vinterdäck tror jag minsann också det är.

Vad händer? Grus och åter grus, på närmast alla vägar och trottoarer. Trafiksäkerhet? Omsorg om jämtars handleder? Förvisso ädelt tänkt. Är det en sanning?

Är det inte möjligt att sanda bara vissa vägar? Bara ena trottoaren? Vet man att det bryts färre handleder om det grusas? Kan det rent av vara säkrare med spark, om man slipper få tvärstopp av dyrt grus som dessutom måste sopas ihop på våren? Skulle bilisterna hålla fartgränserna bättre utan grus och sand?

Bästa Östersunds kommun, grusa gärna huvudstråken och genomfartslederna, men kan man inte undanta en del av 30-vägarna från grus och ena trottoaren så att vår erkänt cykelvänliga kommun också blir en sparkvänlig kommun?

Sparkvännen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel