Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vipond ÖFK:s förste utlänning i år

Årets första utländska förvärv i ÖFK är klar. 20-årig Shaun Vipond från engelska Workington. Han anländer redan i morgon tisdag.

Annons

– Det kommer att ställas mycket högre krav på honom än på de andra, säger andretränaren Niklas Dahlström.

De inledande förlusterna i träningsspelet har gett ÖFK-ledningen kalla fötter. Tomrummet efter spelare som Makel, Smylie, Shields, Aliris, Ek, Blad och Magnusson har visat sig så markant att det inte enbart räcker med ungdomlig entusiasm.

ÖFK att lyfta in tre–fem nya spelare, både från England och Sverige. Dessa är tänkt att ge stadga till laget – allt för att de unga spelarna födda 1990–92 ska kunna fortsätta att frodas i en miljö där de slipper ta ett alltför stort ansvar för tidigt.

– Ja, det är något på gång. Men de måste vara bra, annars blir de inte kvar här. De är i alla fall inte den sortens spelare som kom i fjol (Makel, Shields och Smylie). De här är unga och utvecklingsbara, säger tränaren ”Kalle” Björklund.

Den förste anländer alltså i morgon; Shaun Vipond, uppfostrad i League One-klubben (tredje proffsdivisionen) Carlisle.

– Jag vet knappt vad han heter. Men det kommer att ställas mycket högre krav på honom än på de spelare vi har. Annars satsar vi på våra egna, säger Niklas Dahlström.

Vipond är uppväxt i Carlisle, en stad något större än Östersund, med ett invånarantal på strax över 100 000 personer. Carlisle ligger i nordväst, bara 16 km från Skottland.