Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viralgranskaren prisades som Årets Förnyare

MittMedias egenutvecklade digitala valtjänst #kandulova var nominerat till Stora journalistpriset i klassen årets förnyare.
Men Metros Jack Werner, Linnea Jonjons, Åsa Larsson med Viralgranskaren vann.
Det offenliggjordes i samband med Stora journalistpriset-galan på Operaterassen i Stockholm.

– Att #kandulova, där väljarna fick en chans att direkt ställa sin raka, nära valfråga till sina politiker och direkt få ett svar, helt enkelt ett löfte från sina politiker, först togs emot väl av väljarna, sedan också nominerades till den prestigefyllda klassen är otroligt roligt, säger Carl-Johan Bergman, DT:s chefredaktör och projektledare för #kandulova.

Det var med banbrytande journalistik, på väljarnas villkor, och med egenutvecklad digital teknik som #kandulova satte avtryck på MittMedias nyhetssajter i valrörelsen 2014.

Kommuner från Örnsköldsvik i norr till Ludvika i söder. 38 live-tv-sändningar från bygdegårdar, Folkets hus och föreningslokaler. Tiotusentals tv-tittare från när och fjärran och ett par tusen frågor från dem som berörs av besluten. Och ännu fler löften från lokala politiker i MittMedia-land.

Men vinnare av årets förnyare blev Viralgranskaren.

– Vi gratulerar, så klart. Att god journalistik uppmärksammas är viktigt, säger Bergman.

Klicka här för att se alla frågor och löften – kommun för kommun: