Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är våra jaktledare utbildade

Annons

I en artikel i ÖP 2 april med rubriken ”Jakttvist i Berg”, framförs synpunkter som berör kommunens arrende vid Viggesågen.

Under de år jag haft förmånen att arrendera kommunens jaktmarker har jag aldrig upplevt att Bergs kommun agerat annat än positivt och i alla lägen stöttat och hjälpt till i min verksamhet vilket jag är mycket tacksam för.

I en skrivelse till Bergs kommun påstår Sven Gunnar Sivertsson att jaktledarna i området (Viggesågen) inte genomgått Svenska jägareförbundets jaktledarutbildning. Ett påstående som är direkt felaktigt. I samband med att jag övertog arrendet 2005 samlade vi ett 10-tal jägare som i Vuxenskolans regi ordnade en studiecirkel där samtliga avlade examen. Vid det tillfället användes Svenska jägarförbundets utbildningsmaterial.

I kommunens jaktpolicy står att studiematerial från Svenska jägarförbundet ska användas. De båda förbunden har i stort samma utbildningsmaterial och bör därför likställas oavsett vilka kurser det gäller. I min verksamhet har jag prioriterat att verka för kvinnor och ungdomar i Bergs kommun och har två år i rad, i samarbete med JRF, ordnat kurser i jägarexamen och ungdomsläger. Vid sådana tillfällen har JRF:s studiematerial använts.

I policyn står också att Svenska jägareförbundet bereds tillfälle att yttra sig i frågor om jakt och viltvård i kommunen. Det kan tyckas diskriminerande då det finns ytterligare ett förbund som samlar jägare i kommunen. Det är således dags att revidera kommunens jaktpolicy och i det sammanhanget även bjuda in JRF som part.

Genom hårt arbete har mitt företag under åren utvecklats väl och är i dag ett bland andra i kommunen. Som medlem i företagarföreningen i Bergs kommun är det naturligt för mig att dela kommunens ambition att skapa arbetstillfällen och utveckla företagandet.

Sven Gunnar Sivertsson bör enligt min mening visa större respekt och ödmjukhet och djupare begrunda frågor kring utbildningar och fakta innan han yttrar sig. Trovärdigheten är större om man gör saker rätt än att man säger det.

Mer läsning

Annons