Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst finns det mer att dra in på!

när det visade sig att eleverna som skulle lära sig att göra pannkaka på hemkunskapen bara fick göra det i teorin. Budgeten tillät nämligen inte inköp av livsmedel.

Välunderrättade källor vet berätta att de lokala politikerna inte uppskattade att kommunen omnämndes i till exempel DN och Rapport, men en sådan här gång får man helt enkelt ta skeden i vacker hand. En sked som varken innehåller mjöl eller mjölk, ska tilläggas.

på sådant som i vanliga fall skulle vara självklarheter, ligger verkligen i tiden. Man skulle rentav kunna kalla det för trendigt. I Östersund har gatubelysningen varit släckt i flera områden sedan årsskiftet, och värre ska det tydligen bli. Kanske hoppas Göte Murén att den guldgula beläggningen på nya Stortorget ska ge så kraftigt återsken att besparingen inte märks?

Men det måste ju finnas mycket mer som går att skära ned på! Här kommer i all anspråkslöshet några förslag:

och kalla i stället verksamheten för Barnstuga. Här lämnas barnen in för ren förvaring, dock inte blöjbarn eftersom de kräver ombyte. Föräldrarna får helt enkelt se till att ungarna är rumsrena. Kall mat som går att värma i mikron finns i kylskåpet – 5-åringarna har ansvaret för att den fördelas jämt. Barn som inte vill äta slipper!

Inför ett obligatoriskt extraår för avgångseleverna som gör att de måste undervisa sina yngre kamrater innan de får gå vidare till gymnasium och högre utbildning. På så sätt får man också bukt med ungdomsarbetslösheten.

som i kommuner och landsting bokförs under ”kulturella verksamheter”. Förr i världen dansande man och sjöng vid lägereldar, det går bra i dag med! Och vem behöver bibliotek när det finns internet?

Patienter som inte kan ta med sig egna lakan och handdukar till sjukhuset får ligga direkt på madrassen. Eller varför inte direkt på metallbritsen? Rengöringen går snabbare, för att inte tala om patientgenomströmningen.

för alla fordonsägare. Eftersom man redan betalar skatt för vägarna man åker på, är steget inte långt till att dra på reflexvästen och skyffla asfalt. Lite kroppsarbete har ingen dött av! (Eller jo, det har det. Man får lära sig att se upp.)

Fundera på detta: En stavmixer kan man köpa i Lillänge för en spottstyver den dag tänderna trillar ut. Kostar endast en bråkdel jämfört med att sätta in stifttänder.

att svarva ett brännbollsträ billigt (fast inte på träslöjden i Berg).

(om den nu finns). Barnen blir skyldiga att ta hand om sina föräldrar. Har man inga barn får man adoptera eller ta in hos släktingar. Eller bara lägga sig ned och dö.

får man loss miljoner, om inte miljarder, som kan läggas på de riktigt viktiga frågorna i livet: Konferensanläggningar på Östberget och nya idrottsarenor. Det är bara att hugga in!