Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst lönar det sig att arbeta och studera

Jag ser ganska enkelt på skatter och skattetryck. Vi bestämmer vilken offentlig service vi ska ha och sedan är det att betala.

Via röstsedeln berättar vi för samhället om vi gillar mycket eller lite offentlig service och hur vi tycker dessa kostnader ska fördelas.

För att förstå plus och minus med olika politik måste man förstå vad de som tycker annorlunda verkligen tycker och tänker.

Jag ser personligen stora fördelar med en stor och omfattande offentlig verksamhet och jag gillar jämlikhet och omfördelning. Jag vill kunna ha råd med extra mycket om jag jobbar extra mycket.

Däremot behöver jag inte ha tre gånger så mycket av allt jämfört med låginkomsttagare, men jag vill ha min plats i hackordningen.

Läser Svenska Dagbladets ledare och undrar vad som är det verkliga argumentet bakom upprördheten kring en ökad marginalskatt. Jag läser att det ska löna sig att arbeta hårt eller studera. Men jag ser inte annat än att det gör det.

Den som har 1,5 miljon i årslön får ändå ut mera för extra arbetad timme än en snickare. Nu har de flesta med extremt höga löner ingen ersättning för övertid, men då förefaller argumentet än mer märkligt. Vad handlar det egentligen om?

Think4jorself

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel