Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst vill vi samarbeta för Ragundas bästa

Terese Bengard, självklart vill Allians för Ragunda samarbeta. Ett samarbete som sker på lika villkor. Ett samarbete som har för avsikt att lyfta och utveckla Ragunda som kommun, arbetsplats och boplats.

Annons

Ett samarbete som ger Ragunda en kommun i ekonomisk balans och arbetsplatser personalen trivs på.

Ett sådant samarbete kan inte bli annat än bra för kommunen, som helhet. Och det är just det vi måste fokusera på, vad som är bäst för kommunen.

Oavsett om man sitter i majoritet eller inte måste man lyssna på och respektera varandras åsikter. Ibland kanske man inte pratar samma språk eller tittar på saker med samma ögon.

Man kanske inte ens går samma väg, men så länge man kan mötas på mitten och gå mot samma mål borde det inte spela någon större roll.

Du anser att AfR slänger ut negativa påståenden och ägnar sig åt att söka splittring. Ja, det kanske kan tolkas så. I dina ögon.

I våra ögon är det mer en reaktion. En reaktion på personalens frustration över att inget händer med deras skrivelser och/eller böner om hjälp att rätta till brister på arbetsplatsen.

När personal berättar hur skrivelser som lämnats in för flera år sedan lämnats obesvarade, hur dåligt man mår på sin arbetsplats, hur nonchalerad man känner sig av arbetsledare, verksamhetschefer och kommunchef. Då reagerar vi.

När direkta frågor, ställda av oss, möts med svar att det inte finns några fel eller brister på berörd arbetsplats. Då reagerar vi.

När svar inte går att få inom väggarna. Då vänder vi oss utåt.

Men självklart, vill du samarbeta då ska vi göra det! Tala bara om var och när så sätter vi oss ner och påbörjar arbetet för Ragundas framtid.

Bo Bergström, ordförande AfR

Eva Sundin, vice ordförande AfR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel