Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen: Han hoppade på huvudet när offret låg ner på marken

En man i 20-årsåldern utsattes för grov misshandel i Östersund på torsdagskvällen. Han skadades och fördes i ambulans till sjukhus. En man i 18-årsåldern är anhållen som misstänkt för brottet.

Händelsen inträffade på Kyrkgatan i centrala Östersund strax efter klockan 23. Polisen har hört över tio vittnen som har sett hur gärningsmannen har hoppat på 20-åringens huvud när han låg ner på marken. Utredning av ärendet pågår.

– Den misstänkte medger att han varit på platsen och att han varit inblandad i bråk, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl hos polisen.

Ytterligare tre anmälningar om misshandel har kommit in till polisen under natten, samtliga ska ha skett utomhus i Östersund.

Under studentnatten i Östersund har dessutom åtta personer omhändertagits för fylleri och av dessa har tre överlämnats till socialtjänsten och vårdnadshavare eftersom de är under 18 år. En person fördes till tillnyktringsenheten och fyra togs med till polisstationen för tillnyktring och en av dem är dessutom misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk. I Sveg omhändertogs en person för fylleri.

I samband med studentfirandet i Östersund har polisen påträffat 51 personer under 20 år som innehaft alkohol. Polisen har tagit alkoholen i beslag och förverkat den. I Sveg beslagtog polisen alkohol från en person som är under 20.

– Spontant skulle jag vilja säga att det var ett ganska lugnt studentfirande om man tittar på hur många som omhändertogs. Vi brukar ha mer att göra när det är studentfirande, säger Stefan Fredriksson.