Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-guld i stafett till Marie Ohlsson

Litstjejen Marie Ohlsson körde den första sträckan när Sverige under söndagen tog guld vid VM i skidorientering i Japan.
– Jag är så glad, jublar hon.

De övriga guldmakarna var Josefine Engström och Helene Söderlund. Med tanke på att dessa redan i lördags tog silver och brons i medeldistansloppet och att Marie Ohlsson där blev nia var det ingen överraskning att trion fanns med i favoritdiskussionen inför gårdagens stafett.

Och de svenska tjejerna infriade verkligen alla förhoppningar.

Marie Ohlsson inledde starkt genom att vara tvåa på första sträckan, bara slagen av den tjeckiska överraskningstjejen Helena Randáková.

så bra lopp jag kunde i dag. Snön var det värsta jag någonsin varit med om, kändes som minus 28 och nysnö eller kanske snarare potatismjöl fast det var cirka noll grader. Gick nästan lättare att springa på skidorna än att glida.

– Och det var en supertuff bana, 220 meter stigning och på bara 4,5 kilometer. Jag orienterade om så jag låg först när sista backen började men där tappade jag på Tjeckien. Sista backen var verkligen monsterbrant och lång, säger Marie Ohlsson.

På den andra sträckan tog Engström Sverige upp i topp och Söderlund kunde sedan bevaka ledningen på sista sträckan. Marginalen blev en hel minut trots att ryska distansmästarinnan Tatiana Vlasova gjorde en sylvass avslutning när hon tog sitt lag upp på andraplatsen. Trea blev Tjeckien.

(Dani-el Nordebo, Peter Arnesson, Erik Rost) slutade på en tredjeplats bakom segrande Finland och tvåorna Ryssland. (zport.se)