Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-hjältarna hyllades vid hemkomsten

VM-hjältar och Östersundare. I går kom de hem – skidskyttarna Helena Jonsson och David Ekholm. De landade på Åre–Östersund flygplats sent i går kväll. I bagaget hade de fyra VM-medaljer.

Annons

Firandet började redan klockan 17.25 i går när tåg 80843 rullade in på Stockholms central. Försiktigt klev Helena Jonsson ner på perrongen och genast började kamerorna att smattra. VM-hjälten från Pyongchang fick än en gång visa upp sina tre medaljer.

går under namnet ”segertåget” och används endast vid speciella tillfällen. Måndagsaftonen var ett sådant. Skidskyttelandslaget, som tog fem medaljer i VM i Sydkorea, skulle förstås åka fint från Arlanda in till Stockholms central. Här väntade fler hyllningar och Helena Jonsson, tillsammans med pojkvännen David Ekholm, såg smått chockad ut.

– Nu börjar man så smått förstå vad man gjort där borta i Sydkorea. För varje dag så blir det bara större och större för mig, säger Jonsson till TT.

Fotograferna vill ta bilder av Helenas medaljer; guld, silver och brons. David Ekholm, som tog silver i mixed-stafetten, ställer sig lite på sidan om och bara ler.

– Helena tog ju tre och jag bara en så det är klart att hon ska fotas, säger han och skrattar.

Resan från Pyongchang tog 22 timmar. Innan avresan hade de bara fått sova ett par timmar.

– Tur att man har Wolfgangs (Pichler, tränare) grundträning i sig, då får man lära sig att bita ihop, fortsätter Ekholm.

mycket trött men också väldigt lycklig över att få vara hemma – nästan.

– Nu är det ju bara en flygning till Östersund kvar och oj vad jag längtar hem till min egen säng. Sängarna i Sydkorea var stenhårda, man fick nästan blåmärken på höfterna.

– Förutom sängen är det vanlig svensk potatis. Jag är döless på ris.

– Jag får faktiskt vila på tisdag. Sedan blir det träning på onsdag, Wolfgang är snabb på att ta bort glädjen (skratt). Har inte vågat kolla in schemat ännu men gissar att det blir tufft. Sedan ska jag förstås kolla in skid-VM på tv och heja fram Charlotte Kalla till medalj. Stafetten kommer att bli rolig, jag tror det går bra får både tjejerna och killarna.

på en scen inne i centralbyggnaden inför ett par hundra åskådare. Arméns blåsorkester bjöd på fanfar och paret Jonsson/Ekholm log än en gång mot kamerorna.

Strax före 23 i går kväll landade sedan VM-hjältarna på Frösön. (TT/zport.se)