Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM i skytte: Nytt silver för Martinsson

Emil Martinsson tog sitt andra silver under VM i Västerås.
– Nära att det blev särskjutning om guldet, sa Strömsundsskytten efter tisdagens regelbundna lopp över 50 meter.

Emil Martinsson låg på delad andraplats inför dagens snabba lopp i den regelbundna 50 meters-tävlingen.

Som sista skytt blev det en spännande avslutning, särskilt för publiken som kunde följa alla hans skott. Efter 96 poäng i sin första serie och 98 i den andra, fick Emil inte tappa mer än en poäng för att hamna på delad förstaplats.

Det blev totalt 98 poäng av 100, och han kunde därmed inte matcha polacken Lukasz Czaplas totala 591 poäng.

– Jag hade lite höga skott på linjen, men ser man träffbilden så var det en bra 292-serie. Det var så nära att det kunde blivit särskjutning om guldet istället, säger Martinsson till svenskt skytte.

590 poäng till Emil totalt och särskjutning väntade mot ryske Dmitry Romanov. I särskjutningen fick de skjuta två skott vardera, och Emil vann genom att träffa 19 poäng i stället för ryssens 18. Silvret till Martinsson var det andra i detta VM, på två försök.

– Det ska vara någon poäng till. 590 är i underkant och det var i dagens serie jag la bort poängen. Åttan i första serien och 96 poäng där, då var jag inte fokuserad.

Silver blev det även i lagtävlingen. Sveriges lag bestod förutom Martinsson också av Niklas Bergström och Rickard Johansson.