Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvoanställdabuade ut sin vd

Anställda på AB Volvo låter ledningen veta vad de tycker om det senaste varslet. I går buade de ut sin vd och lämnade sedan över 1 000 namnunderskrifter till ledningen.

Det var förra onsdagen som lastbilstillverkaren lade sitt senaste varsel: 1 543 anställda på åtta orter i Sverige.

Och budskapet från de anställda på Tuvefabriken till koncernledningen är tydligt: Dra tillbaka det fjärde varslet eller avgå!

I går åkte vd Leif Johansson själv ut till Tuve och klev upp på ett lastbilsflak där han talade till de anställda. Han stannade kvar till slutet och besvarade alla frågor, uppger AB Volvos presschef Mårten Wikforss för TT.

Men många buade åt Leif Johansson. För flera varslade väntar bistra tider.

på 10 500 kronor i månaden efter skatt i ett år. Sedan blir det socialhjälp, säger Tomas Johansson, gruppstyrelseordförande för Metallklubben i Tuve, till TT.

Särskilt kritisk är man till att Volvo delade ut fyra miljarder kronor till aktieägarna ett par veckor före senaste varslet.

Mårten Wikforss har förståelse för ilskan i protesterna, men betonar att inget ännu är klart. Nu vidtar förhandlingar mellan fack och koncernledning om det senaste varslet.

– Jag vill inte föregripa förhandlingarna, säger han. (TT)