Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vön" i topp direkt

Victor Öhling Norberg visade direkt i fredagens världscupkval hemma i Åre att han inte vill lämna skicross-tronen.

Med dubbla segrar förra helgen har Funäsdalsåkaren "Vön" tagit ett rejält grepp om totala världscupen. Vid kvalet i Åre inför lördagens tävling så var han kvar i topp.

Men det var tajt. Med tiden 1.05,48 åkte Victor Öhling Norberg, som numera bor just i Åre, in sju hundradelar snabbare än världsmästaren Filip Flisar, Slovenien. Världscuptvåan Jean Frederic Chapuis, Frankrike, var 43 hundradelar efter "Vön".

Några av de vassaste åkarna hade det tufft i kvalet och formstarke ryssen Sergey Ridzik körde ur och är till och med borta från lördagens race. Världscuptrean Andreas Schauer tog sig vidare från kvalet, men endast med 24 hundradelars marginal.

Försvann i kvalet gjorde även Victor Sticko, Mora, och VC-debutanten Erik Mobärg, Edsådalen, med 33 hundradelar respektive sekunder från att nå finalkörningen.

Däremot gick Michael Forslund, Mora, vidare som åtta, och Vemdalenåkaren Viktor Andersson blev 27:a och är med i lördagens inledande 1/8-delsfinaler.

Läs mer:

Svettig dubbelseger för Victor

Victor Öhlin Norberg vann igen

Ingen kunde slå Vön