Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VÖN sexa i söndagens världscup efter tuffa förutsättningar – fransman vinnare

Tuffa förutsättningar både med väder och täta starter under söndagens tävlingar i Idre när damernas tävlingar blev inställda. För VÖN innebar det till slut en sjätteplats.

Ruggiga väderförhållanden utgjorde en tuffare tävling än vanligt i Idre, när både blåst och snö ställde till det för skicrossåkarna.

För damernas del innebar det att tävlingarna blev helt inställda under dagen, medan herrarna fick köra sina tävlingar.

På grund av damernas inställda tävling fick herrarna det jobbigt med annat än vädret, då det innebar att de fick köra tävlingarna direkt efter varandra utan det naturliga uppehåll som damernas tävlingar vanligtvis medför.

Med Victor Andersson skadad var det bara Victor Öhling Norberg och Erik Mobärg som kom till start i åttondelsfinalen. För VÖN blev det succé direkt, där han gick först i mål och enkelt tog sig vidare till kvartsfinal.

Erik Mobärg i sin tur hade det tuffare, då han i sin åttondel började bra, men till slut gick sist i mål och fick se sig utslagen.

VÖN däremot fortsatte glänsa och gick först i mål även i kvartsfinalen, och tog sig därefter vidare till semifinal.

När det sedan kom till semifinal låg Öhling Norberg först tills han blev omkörd, och hamnade sist i sitt heat.

Därmed fick VÖN köra lilla finalen, där han tog sig i mål som tvåa, och därmed tog sjätteplatsen i söndagens världscuptävling.

Vinnare i den stora finalen blev fransmannen Jean Frederic Chapuis.

Läs också: Damernas skicrossfinaler inställda på grund av skaderisk – Sandra Näslund vinnare av söndagens världscup: "Ett klokt beslut"

För Plus-kunder: Lisa Andersson missade semifinalen –efter starka starten: "Blir jäkligt ledsen"

För Plus-kunder: Sandra Näslund fortsätter att dominera – är i sitt livs form: "Åker bättre än vad jag någonsin gjort"

För Plus-kunder: "VÖN" nöjd trots sjundeplatsen: "Åkt fler heat idag än på hela säsongen"