Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VÖN vann idrottsstipendium

Victor Öhling Norberg utsågs till 2014 års idrottsstipendiat i Härjedalens kommun. En tämligen enig jury ansåg att VÖNs vinst i den totala skicrossvärldscupen var tillräckligt anmärkningsvärd för att han skulle få priset en andra gång.

Årets idrottsstipendiat i Härjedalen blev Victor Öhling Norberg. Efter en rad diskussioner enades juryn om att han gjort den största idrottsprestationen, åtminstone av de som kunde få priset enligt stadgarna. Givetvis kom Ida Ingemarsdotter och Lars Nelson upp men då de tävlar för en klubb utanför kommunen så var de inte aktuella enligt de aktuella stadgarna.

– Det kommer att bli en ändring i dessa och i fortsättningen ska det gälla idrottare som är skrivna i Härjedalen, oavsett klubb. Då hade Lars Nelson förstås varit högaktuell som motkandidat, säger Sune Halvarsson (S), ledamot i nämnden för bildning, fritid och kultur.

Främsta motkandidat blev nu Hedes skidskyttejunior Sofia Myhr som bland annat tog guld och silver på JSM.

Victor Öhling Norberg blir mycket glad när han nås av TH som meddelar att han utsetts till årets stipendiat.

– Jag värderar högt att bli uppmärksammat lokalt, då känner jag mig uppskattad. Det är ju även roligare att vara med i lokalmedia än vad det är att synas i de stora tidningarna, säger Öhling Norberg.