Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vonn åtta i comebacken – Kling sexa

Ett år sedan senaste världscuptävlingen. På fredagen var alpinstjärnan Lindsey Vonn tillbaka och blev åtta i störtloppet i Lake Louise.
Svenskan Kajsa Kling slog till med en sjätteplats – hennes bästa placering i disciplinen någonsin.

Hon hade tagit 14 av sina världscupsegrar – elva i störtlopp, tre i super-G – i just Lake Louise, så platsen för den amerikanska superstjärnan Lindsey Vonns återkomst kunde inte varit lämpligare.

Val d'Iseres störtlopp den 21 december 2013 var hennes senaste världscuptävling.

Vonn drog av ett korsband i sitt högra knä och bröt benet i en krasch i super-G-tävlingen i VM i Schladming 2013.

Trots en ny skada på träning i november i fjol försökte hon sig på en comeback, men efter bara fyra tävlingar tvingades hon ge upp. Och i stället för OS i Sotji blev det ännu en knäoperation och lång rehabilitering.

Knäställning

Men på fredagen var Vonn alltså tillbaka. 30-åringen åkte med en knäställning som skydd, men varken frånvaron eller knäet såg ut att störa henne nämnvärt.

Hon åkte jämnt mot landsmaninnan Laurenne Ross, som då var i ledning, men var en bit efter i mål på fjärde plats.

Till slut blev det en åttondeplats för Vonn.

Hon blev besegrad av bland andra svenskan Kajsa Kling, som även hon trivs i Lake Louise. Det var där Kling fick sitt stora genombrott i fjol när hon blev elva och åtta i störtlopp och sedan sjua i super-G.

Kling var i ledning vid de två första mellantiderna sexa i mål – en plats hon behöll och som alltså innebar karriärens främsta insats i ett världscupstörtlopp.

Maze imponerade

Slovenskan Tina Maze imponerade stort och vann med 45 hundradelar före förra årets totala världscupsegrare Anna Fenninger, Österrike. Tina Weirather, Liechtenstein, var ytterligare sex hundradelar bakom.

Redan på lördagen väntar nytt störtlopp i Lake Louise, och på söndagen super-G.