Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voteringsdrama stoppade nytt köpcentrum

Efter en tajt votering sattes det på onsdagen stopp för planerna på ett nytt köpcentrum i Lillänge. Förslaget om en planförändring stannar nu hos nämnden och den kommer aldrig vidare till fullmäktige.

Annons

Det var Centerpartiet som blev den avgörande brickan i voteringen hos Miljö- och samhällsnämnden. Deras två ordinarie ledamöter har haft olika åsikter – en är för och en emot ett nytt köpcentrum där betongstationen i dag ligger.

Men ja-sägaren kunde inte delta vid mötet och hans ersättare visade sig vara en nej-sägare. Därmed föll förslaget med siffrorna 6-5.

– Det här innebär att det planförslag som presenterats stoppas undan. Och det lär ligga undanstoppat tills möjligen någon annan i framtiden vill plocka fram det, säger nämndens ordförande Mona Modin Tjulin, som själv alltså var för ett nytt köpcentrum.

– Å vad skönt, säger Annette Lindow, ordförande i Östersund Handel, i en spontan kommentar.

Organisationen har varit emot en fortsatt utbyggnad av Lillänge.

– Vi har ju inte varit emot Biltema, men att bygga vid betongstationen hade inneburit tredje gången som Lillänge expanderat. Det hade slagit hårt, inte bara mot centrumhandeln utan också handeln i kommunens ytterområden.

Annette Lindow säger att Östersund Handel nu ska fortsätta att jobba för att stan får en handel som stärker positionen som besöksdestination.