Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Voteringsdrama stoppade nytt köpcentrum

Efter en tajt votering sattes det på onsdagen stopp för planerna på ett nytt köpcentrum i Lillänge. Förslaget om en planförändring stannar nu hos nämnden och den kommer aldrig vidare till fullmäktige.

Det var Centerpartiet som blev den avgörande brickan i voteringen hos Miljö- och samhällsnämnden. Deras två ordinarie ledamöter har haft olika åsikter – en är för och en emot ett nytt köpcentrum där betongstationen i dag ligger.

Men ja-sägaren kunde inte delta vid mötet och hans ersättare visade sig vara en nej-sägare. Därmed föll förslaget med siffrorna 6-5.

– Det här innebär att det planförslag som presenterats stoppas undan. Och det lär ligga undanstoppat tills möjligen någon annan i framtiden vill plocka fram det, säger nämndens ordförande Mona Modin Tjulin, som själv alltså var för ett nytt köpcentrum.

– Å vad skönt, säger Annette Lindow, ordförande i Östersund Handel, i en spontan kommentar.

Organisationen har varit emot en fortsatt utbyggnad av Lillänge.

– Vi har ju inte varit emot Biltema, men att bygga vid betongstationen hade inneburit tredje gången som Lillänge expanderat. Det hade slagit hårt, inte bara mot centrumhandeln utan också handeln i kommunens ytterområden.

Annette Lindow säger att Östersund Handel nu ska fortsätta att jobba för att stan får en handel som stärker positionen som besöksdestination.