Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vox Humana kan bli tungan på vågen

Mycket talar för att Vox Humana blir tungan på vågen det bestäms vem som ska styra Härjedalens kommun. Trots att partiet egentligen blev stora valförlorare so är det mycket troligt att de hamnar på majoritetens sida.

Om partierna håller det som sagts innan valet och direkt efter så väger det väldigt jämnt mellan blocken i Härjedalens kommun. Allianspartierna har just nu 14 mandat, Socialdemokrater och Vänsterpartiet 17 mandat tillsammans.

Då Härjedalspartiet uttalat att det är otänkbart att samarbeta med Socialdemokraterna läggs deras 3 mandat troligen på Allianssidan och då står det 17 lika. Sverigedemokraterna, som har 3 mandat, vill ingen samarbeta med. Då återstår Vox Humana som har 2 mandat vilka rimligen blir väldigt betydelsefulla.

– Nu är ju inte resultatet helt klart då sena förtidsröster fortfarande kan ändra ställningen. Men än så länge har vi inte kontaktats av någon sida, säger Pelle Persson, toppnamn i VH.

– De som ställer upp på vår politik kan räkna med vårt stöd. Det vi sa före valet gäller även efter, det är ju inte alla partiledare som håller den linjen, påpekar Pelle Persson.

Moderaterna gjorde ett bra val i Härjedalen trots raset på riksplanet.

– Det visar att härjedalingarna vill ha en förändring, säger Viktor Eriksson (M) som även han vill att de sena förtidsrösterna ska bli räknade innan spekulationerna om styret i kommunen ska dra i gång.